14 érdekes tény és statisztika, ami még a sokat látott embereket is képes meglepni

Képek Admin Wednesday 14th November 2018

Mi az első, ami eszedbe jut, ha egy grafikont vagy statisztikai táblázatot képzelsz magad elé?! Hát persze, hogy az unalom. A végeláthatatlan száraz maszlag azonban olykor valódi „kincseket” rejt. Az alábbi listán 14 ilyen, statisztikai adattal alátámasztott érdekességet gyűjtöttünk össze, melyek esetenként még a sokat látott emberek számára is tartogatnak váratlan meglepetéseket.

1 Banglades népessége nagyobb, mint Oroszországé.

Banglades népessége közel 20 millió nagyobb, mint Oroszországé, holott az ország területe 116-szor kisebb.

2 Sokkal kevesebb csillag van az égen, mint ahány fa a Földön.

A statisztikai adatok szerint a Földön körülbelül 3 trillió fa él, míg a tejútrendszerben „csak” körülbelül 400 milliárd csillag található.

3 Németországban a legalacsonyabb a gyermekpopuláció a világon.

A 0 és 14 év közötti gyermekek a német lakosságnak mindössze a 12%-át teszik ki, míg ez az érték Kenyában például 40%.

4 A Mary és a James a legnépszerűbb nevek az Egyesült Államokban.

1917 és 2016 között a férfiak közt a James, míg a nők között a Mary volt a legnépszerűbb név. A Justin név ezzel szemben csak a 38. legnépszerűbb név a világon.

5 Kínai Népköztársaság = ,,aranyköztársaság”.

A Kínai Népköztársaság több aranyat termel, mint bármelyik másik ország a Földön. Az elmúlt 10 évben Kína évi átlag 440 tonna aranyat termelt.

6 Svédország lakosságának 24,4%-át ugyanúgy hívják.

Noha Svédországban csak alig 9,9 millió ember él, közel 240 ezer ember viseli az Andersson nevet.

7 A Föld lakossága 22-szeresére nőtt 1000 év alatt.

Míg 1000-ben csak alig 275 millió ember élt a Földön, addig 2000. július 1-jén már több, mint 6,1 milliárd ember élt a bolygón.

8 Életünk során körülbelül 4,5-ször kerüljük meg a Földet.

Egy átlag ember naponta 7500 lépést tesz meg, ami 80 évvel számolva 180 ezer kilométernek felel meg, ami 4,5-ször akkora, mint az egyenlítő hossza.

9 Az Egyesült Államokban élők töltik a legtöbb időt a televízió képernyője előtt.

Legalábbis egy nemrégiben végzett kutatás szerint, ami kicsit torz, hiszen nem vizsgálták meg benne például a magyar lakosságot, akik már 2014-ben is átlagosan napi 5 órát ültek a televízió képernyője előtt.

10 Szombaton születik a legkevesebb gyermek.

Az átlagos heti gyermekszületési rátát vizsgálva könnyen kideríthető, hogy csütörtökön születik a legtöbb gyermek (12,8%), hétfőn a második legtöbb (11%) és szombaton születik a legkevesebb – 10%.

11 Az e-mailek 90%-a spam.

A világhírű Cisco cég egy felmérés során kimutatta, hogy napjainkban az átlagos napi e-mailek mintegy 90%-a spam, vagyis kéretlen levél.

12 Dániában él a legtöbb dolgozó anya.

A statisztikák szerint a dán édesanyák mintegy 82%-a dolgozik aktívan a gyermek születését követően. A lista utolsó helyén Görögország áll, ott csak a kisgyermekes édesanyák alig 50%-a dolgozik.

13 A McDonald’s másodpercenként 75 hamburgert ad el.

A világ egyik legnépszerűbb gyorsétteremlánca a McDonald’s másodpercenként 75 hamburgert ad el, ami egy elképesztően hihetetlen szám. Még egy saját weboldalt is létrehoztak, ahol másodpercről-másodpercre nyomon követhető, hogy miből-mennyit adnak el – érdemes rápillantani.

14 Az Egyesült Államokban 1700 új milliomos “születik” naponta.

A világ milliomosai sokkal furcsábbak, mint gondolnánk. Az Egyesült Államokban például naponta átlagosan 1700 ember válik milliomossá, a statisztikák szerint pedig több mint 8 millió olyan háztartás van az USA-ban, ami éves szinten legalább 1 millió dolláros (~250 millió forint) jövedelemmel gazdálkodhat. Elképesztő, magyar fejjel szinte felfoghatatlan számok.

4 ezer Megosztás
  • Hasonló bejegyzések
  • Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.