21 elképesztő tény a világról, ami láttán Te is csak annyit mondasz majd: ,,ez komoly?!”

Képek Admin Monday 15th October 2018

A világ telis-tele van izgalmas rejtélyekkel és titkokkal. Sokszor ugyan az az érzésünk lehet, hogy mindent tudunk a világ dolgairól és már semmivel sem lehet meglepni bennünket, de higgyétek el nekünk – ez nem így van. De ne is pazaroljuk tovább az időt felesleges szócsépléssel, jöjjenek inkább a magukért beszélő tények, melyek olykor minden képzeletet felülmúlnak, és amelyekben csak az az egy közös, hogy az olvasásuk közben valószínűleg Te is csak annyit mondasz majd magadban: ,,mi a franc?!”

1 Az emberek 12%-a kizárólag fekete-fehérben képes álmodni.

2 Bármennyire is hihetetlenül hangzik: ha az ananászt sózzuk, édesebb lesz.

3 Kétségtelen, hogy a gyűrűk gyönyörűek. Bármennyire is szépek azonban, valójában igazi fertők. A gyűrű körül ugyanis akár 730 millió baktérium is megtelepedhet az ujjunkon.

4 A veszélyeztetett állat és növényfajok listáján túl, létezik egy úgynevezett ,,Fekete könyv”, mely az emberiségnek köszönhetően (már) kipusztult fajokat listázza.

5 Az első láncfűrészt – a ma ismert láncfűrész elődjét – német orvosok találták fel az emberi csontok átvágására.

6 Az indiai Ziona Chana a legnagyobb családfő a világon. 39 felesége, 94 gyereke és 33 unokája van.

7 Az óriás vándorló levél névre hallgató rovarok a legnagyobb ma is élő rovarok a Földön. Hosszuk elérheti a 24 hüvelyket, vagyis akár a 60 centimétert is.

8 1 kilogramm méz előállításához a méheknek körülbelül 2 millió virágot kell meglátogatniuk.

9 A 16. század végéig nem voltak tekintettel a jobb és bal láb formájának eltérésére, így addig kizárólag két ugyanolyan formájú, teljesen azonos cipőből állt egy pár lábbeli.

10 A struccok valójában nem temetik a fejüket a homokba, ez csupán egy tévhit, ami azért keletkezett, mert gyakran leeresztik a fejüket a talajra, hogy homokot és kavicsot egyenek. Ez a szokatlan étrend nem véletlen, segíti őket az elfogyasztott ételek megemésztésében.

11 A kutyák orrának lenyomata épp olyan egyedi, mint az emberek ujjlenyomata.

12 Hivatalosan is a kínai Ma Xiuxian lett a világ legidősebb diákja, ugyanis 102 éves korában végezte el az első osztályt.

13 A nős férfiak átlagosan ~30%-al több pénz keresnek, mint a nőtlen társaik.

14 Ha a 111.111.111-et megszorozzuk saját magával, egy nagyon érdekes számot fogunk kapni, ami így néz ki: 12345678987654321.

15 Egy újszülött panda súlya alig 100 gramm.

16 A zajnak, amit akkor hallunk, amikor beledugjuk a fülünket egy kagylóba, valójában semmi köze a tengerhez. Igazából a környezet által előidézett hangokból és a saját testünk véráramlásának hangjából tevődik össze.

17 A kolibrifélék az egyetlen madarak a világon, akik képesek hátrafelé repülni.

18 A csokis tej valójában több energiát kölcsönöz, mint az energiaital.

19 Az emberi agy súlya körülbelül a testünk 2-3%-át teszi ki, ennek ellenére azonban a szervezetünk által elfogyasztott oxigén több, mint 20%-át .

20 A világ legkönnyebb anyaga az úgynevezett ,,aerogél”. Ennek az anyagnak a 99,8%-a levegő, mégis képes ellenállni a saját súlyánál négyezerszer nagyobb terhelésnek is.

21 Ha összeadjuk a kaszinó rulettkerekén található számokat, ‘666’-ot kapunk.

2.1 ezer Megosztás
  • Hasonló bejegyzések
  • Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.