6 jele annak, hogy a májad nem bírja tovább az életmódod és hamarosan felmondja a szolgálatot!

Uncategorized Admin Wednesday 14th November 2018

Májunk a testünk egyik legnagyobb méregtelenítő szerve. Minden nap keményen dolgozik azért, hogy feldolgozza, és megszabadítson a méreganyagoktól. Ha a máj nem működik megfelelően, akkor nem sikerül megszabadulnunk a méreganyagoktól, lerakódnak a szervezetünkben, és különböző betegségek alakulnak ki.
Az alábbi 6 tünet arra utalhat, hogy nem működik megfelelően a máj. Itt az ideje, hogy tegyünk valamit az egészségünkért.

1.Zavarodottság
Ha a máj nem működik megfelelően, akkor nem tudja megtisztítani a vért. Ennek eredményeképpen a méreganyagok az agyműködést is befolyásolhatják. Nehézségek jelentkezhetnek a gondolkodásban, a döntéshozatalban, és az emlékezésben.

2.Alacsony vércukorszint
A máj is felelős a megfelelő vércukorszintért. Ha csökken a májfunkció, akkor a vércukorszint is csökkenni fog. Fáradtság, rossz közérzet, irritált hangulat, és a koncentráció hiánya léphet fel.

3.Hormonális egyensúly hiánya
A máj szabályozza a nemi hormonok működését is. Ha nem működik megfelelően a máj, akkor felborulhat az ösztrogén, és a tesztoszteron termelődés. Ennek következtében csökkenhet a libidó, és súlyosbodhatnak a PMS tünetei.

4.Hangulatingadozás
A hangulat, és a memória az agy állapotától függ. Ha méreganyagok kerülnek az agyba, akkor problémáink lesznek a memóriával, az emlékezőképességgel, és hangulat ingadozások léphetnek fel.

5. Szorongás
A szorongás, és depresszió is kapcsolódik a máj állapotához is. Ha ezekkel a problémákkal küzdünk, akkor jó, ha konzultálunk egy szakemberrel, mielőtt nyugtatókat kezdenénk szedni.

6. Alvási apnoe
Ez egy olyan alvászavar, melyet szünteltetett, vagy rövid, 10 másodpercig is eltartó megszakított légzés jellemez. Súlyos esetben a légutak akár 2-3 percig is elzáródhatnak. Leggyakoribb tünete a horkolás. Ha ezzel a problémával küzdünk, a legjobb, ha kivizsgáltatjuk a májunk, mivel lehetséges, hogy nem működik megfelelően.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy javítsunk a májműködésünkön?
a legfontosabb, hogy táplálkozzunk egészségesebben
csökkentsünk a cukorfogyasztást napi 20 grammra
kerüljük a szénsavas italokat
fogyasszunk több zöld leveles élelmiszert, növeljük a növényi eredetű élelmiszerek fogyasztását
csökkentsük, vagy teljesen hagyjuk abba az alkoholos italok fogyasztását
fogyasszunk több kénben gazdag élelmiszert: tojást, fokhagymát, hagymát

8.5 ezer Megosztás
  • Hasonló bejegyzések
  • Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.