Ezért legyél együtt a pároddal este – eláruljuk, miért olyan egészséges

Cikkek Admin Tuesday 16th October 2018

A szexuális együttlétek remek élményt nyújthatnak, de ami még fontosabb, hogy egészségesek is! Eláruljuk a rendszeres nemi élet néhány előnyét, amiért érdemes sűrűn egymásra hangolódnunk a kedvesünnkel!

Csökken a fájdalomérzetünk!
Felesleges fejfájásra hivatkozunk, sőt, akkor is mondjunk igent! A csikló és a vaginafalak stimulálása ugyanis endorfint, kortikoszteroidokat és más természetes fájdalomcsillapítókat szabadít fel bennünk – ezek hatására pedig kevésbé érezzük szex közben a fej- vagy izomfájdalmakat.

Csökkenti a mellrák kockázatát!
Felizgult állapotban, illetve orgazmus közben tombol szervezetünkben az oxitocin és a DHEA. Ezért a szakértők szerint, szervezetünk megúszhatja a rákot, hiszen azon nőknél, akik egy hónapban többször is szexelnek, kisebb eséllyel alakul ki mellrák.


Elkerülhető a mellrák? /Fotó: Norhtfoto

Gyógyítja a szívünket!
A szakorvosok a szexet közepes intenzitású edzésnek tartják, ami körülbelül annyira tartja fitten a szívünket, mint egy séta. Minél intenzívebben végezzük, annál jobb lesz a szívünk egészsége is. A kipróbált pózok is fontosak: ha mi vagyunk felül, az a szív szempontjából jobb, mert több mozgást igényel. Az orgazmus itt bónusszal jár: a csúcsponton szívünk 110 felett verhet, ami olyan a sport szempontjából, mintha kocognánk.

Csökkenti a stresszt!
Azok az emberek, akik egy igazán stresszes nap előtt, két héten belül szexeltek, könnyebben tudtak beszélni emberek előtt, jobb volt a szóbeli készségük.

Javítja az immunrendszert!
Kutatók kiderítették, hogy azon diákok szervezetében, akik heti egyszer-kétszer szexeltek, mintegy 30 százalékkal több olyan antitest volt, amely képes leküzdeni a fertőzéseket. Például a felizgult állapot és az orgazmus hatására a férfiak szervezetében több olyan fehérvérsejt termelődik, amely javítja az immunrendszer erősségét.

3.3 ezer Megosztás
  • Hasonló bejegyzések
  • Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.